(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rychlý letní koláč s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 1 hrnek* hladké mouky,1/2 hrnku* cukru,1/2 balení kypřicího prášku, 1 balení vanilinového cukru, 1 vejce, 1/4 hrnku* mléka, 2 dílky Hery (100 g) Náplň: 1 balení tvarohu (250 g), 3 lžíce zakysané smetany, 3 balení vanilinového cukru Ozdobení: mísa jahod (300 g) * objem hrnku = 3 dl
Postup přípravy
Pracovní postup:
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozpůlíme ( já použila jablka nastrouhaná na plátky a sypaná ml.skořicí)
Připravíme náplň. Tvaroh důkladně smícháme se zakysanou smetanou a vanilinovými cukry.
Do mísy prosijeme mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilinový cukr a promícháme. Přidáme vejce a mléko a opět promícháme. Nakonec vmícháme rozpuštěnou (ale ne teplou) Heru a vytvoříme vláčné těsto.
Dortovou formu vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Rozprostřeme do ní těsto. Na něj rovnoměrně rozetřeme náplň. Neroztíráme ji úplně do krajů, aby vznikl hezký okraj z těsta.
Navrch poskládáme rozpůlené jahody.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
Do koláče můžete použít jakékoliv čerstvé ovoce (jablka,meruňky,třešně…)
Ač se může zdát, že těsta je málo, při pečení rychle nakyne.
Roztírání tvarohové náplně na těsto vám může připadat netradiční, ale výsledek stojí za to.
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozpůlíme ( já použila jablka nastrouhaná na plátky a sypaná ml.skořicí)
Připravíme náplň. Tvaroh důkladně smícháme se zakysanou smetanou a vanilinovými cukry.
Do mísy prosijeme mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilinový cukr a promícháme. Přidáme vejce a mléko a opět promícháme. Nakonec vmícháme rozpuštěnou (ale ne teplou) Heru a vytvoříme vláčné těsto.
Dortovou formu vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Rozprostřeme do ní těsto. Na něj rovnoměrně rozetřeme náplň. Neroztíráme ji úplně do krajů, aby vznikl hezký okraj z těsta.
Navrch poskládáme rozpůlené jahody.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
Do koláče můžete použít jakékoliv čerstvé ovoce (jablka,meruňky,třešně…)
Ač se může zdát, že těsta je málo, při pečení rychle nakyne.
Roztírání tvarohové náplně na těsto vám může připadat netradiční, ale výsledek stojí za to.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé